Noble Health Food ENG
  • Home
  • About us
    • History
    • Mission Statement
    • Engagement
    • Foodnotes
    • Mukini-Mikembo
    • WeForest
  • Products
    • Preformed Products >
      • Vegetarian Balls
      • Köfte Kebab
      • Wok slices
      • Vegan Burger
      • Veggie Burger
      • Bites
    • Coated Products >
      • Nuggets
      • Schnitzel
      • Tex Mex Triangle
      • Falafel
    • Textured Products >
      • Gyros
      • Pita slices
      • Mince
    • Vegetable balls >
      • Vegetable balls Thaw & Serve
      • Terriyaki OvenBake
      • Red beet OvenBake
      • Mexican OvenBake
      • Moroccan OvenBake
    • OvenBake enriched balls >
      • Cromesquis Spinach OvenBake
      • Cromesquis Curry OvenBake
      • Cromesquis liègeois OvenBake
    • New Developments
    • Vegetarian Products
    • Vegan Products
  • Protein
    • Peas
    • Chickpeas
    • Soy
  • Target Group
  • Distribution
  • Contact
  • Blog
  • FAQ
  • NL
  • FR
  • DE
  • Home
  • About us
    • History
    • Mission Statement
    • Engagement
    • Foodnotes
    • Mukini-Mikembo
    • WeForest
  • Products
    • Preformed Products >
      • Vegetarian Balls
      • Köfte Kebab
      • Wok slices
      • Vegan Burger
      • Veggie Burger
      • Bites
    • Coated Products >
      • Nuggets
      • Schnitzel
      • Tex Mex Triangle
      • Falafel
    • Textured Products >
      • Gyros
      • Pita slices
      • Mince
    • Vegetable balls >
      • Vegetable balls Thaw & Serve
      • Terriyaki OvenBake
      • Red beet OvenBake
      • Mexican OvenBake
      • Moroccan OvenBake
    • OvenBake enriched balls >
      • Cromesquis Spinach OvenBake
      • Cromesquis Curry OvenBake
      • Cromesquis liègeois OvenBake
    • New Developments
    • Vegetarian Products
    • Vegan Products
  • Protein
    • Peas
    • Chickpeas
    • Soy
  • Target Group
  • Distribution
  • Contact
  • Blog
  • FAQ
  • NL
  • FR
  • DE
Foto

Vegetarische moussaka

Men beweert meestal dat moussaka tot de traditionele Griekse keuken behoort.  Moussaka is echter afkomstig van de Turkse keuken uit de tijd van het voormalige Ottomaanse Rijk. 
​

De Griekse versie, die wij kennen,  bestaat uit lagen, traditioneel vooral met lamsgehakt.  Fan van moussaka maar niet van vlees? Maak dan deze overheerlijke vegetarische versie! 
​

Foto

 BENODIGDHEDEN  (4 personen) 

  • ​400g  NHF gehakt (art. 5119)
  • 200g aubergine, in schijven
  • 150g babyspinazie
  • 15g platte peterselie, fijngesneden
  • 8g look, fijngesneden
  • 3g oregano, gedroogd
  • 2g peterselie, gedroogd
  • 200g tomatenvlees uit blik
  • 2g komijnpoeder
  • peper & zout
  • 15g olijfolie
  • 60g ui, fijngesneden
  • 4g groentebouillon op 50g water
  • 1g venkelzaad
  • 200g aardappel, gekookt en in fijne schijfjes gesneden

   Bechamelsaus :
  • 30g boter
  • 30g bloem
  • 300ml melk, lichtje opgewarmd
  • 20g Gruyère
  • 20g Emmental
  • peper & zout
  • 0,8g gemalen nootmuskaat


​​    Bereidingstijd : 45 min

BEREIDINGSWIJZE

Aubergine aanbakken in olijfolie (garen) en apart houden voor de schikking in overschaal (laag per laag).

Ui aanfruiten in de olijfolie, samen met de look en tomatenvlees aanstoven.  Alle gedroogde kruiden toevoegen.  Overgieten met water en de groentebouillon en laten sudderen.

Het vegetarische gehakt toevoegen.

Op smaak brengen met peper en zout.

Ondertussen de bechamelsaus maken. afwisselend rangschikken in ovenschaal met aubergine, aardappel, bechamel en vulling.
​
Afwerken met fijngesneden platte peterselie.

Foto

BENODIGDHEDEN​  (20 personen) 

  • 2kg  NHF gehakt (art. 5119)
  • 1kg aubergine, in schijven
  • 750g babyspinazie
  • 7g platte peterselie, fijngesneden
  • 40g look, fijngesneden
  • 15g oregano, gedroogd
  • 10g peterselie, gedroogd
  • 1kg tomatenvlees uit blik
  • 10g komijnpoeder
  • peper & zout
  • 75g olijfolie
  • 300g ui, fijngesneden
  • 20g groentebouillon op 50g water
  • 5g venkelzaad
  • 1kg aardappel, gekookt en in fijne schijfjes gesneden

   Bechamelsaus :
  • 150g boter
  • 150g bloem
  • 1,5l melk, lichtje opgewarmd
  • 100g Gruyère
  • 100g Emmental
  • peper & zout
  • 4g gemalen nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE

Aubergine aanbakken in olijfolie (garen) en apart houden voor de schikking in overschaal (laag per laag).

Ui aanfruiten in de olijfolie, samen met de look en tomatenvlees aanstoven.  Alle gedroogde kruiden toevoegen.  Overgieten met water en de groentebouillon en laten sudderen.

Het vegetarische gehakt toevoegen.

Op smaak brengen met peper en zout.

Ondertussen de bechamelsaus maken. afwisselend rangschikken in ovenschaal met aubergine, aardappel, bechamel en vulling.
​
Afwerken met fijngesneden platte peterselie.

ONTDEK NOG MÉÉR LEKKERE GERECHTEN 

  • ​Marokkaanse kikkererwtenstoofpot
  • Indische vegetarische curry met falafels

OFFER

Products
New developments
Vegetarian food
​Vegan food
Protein
Picture

ABOUT

Flexitarian
Distribution
Noble Health Food
Private Label
​Flexy
​
FAQ

Support

Contact
​E-News
Blog

Privacy Policy

Nederlands
Français
Deutsch
Picture
Picture
Foto
© Noble Health Food 2017