Noble Health Food ENG
  • Home
  • About us
    • History
    • Mission Statement
    • Engagement
    • Foodnotes
    • Mukini-Mikembo
    • WeForest
  • Products
    • Preformed Products >
      • Vegetarian Balls
      • Köfte Kebab
      • Wok slices
      • Vegan Burger
      • Veggie Burger
    • Coated Products >
      • Nuggets
      • Schnitzel
      • Tex Mex Triangle
      • Falafel
    • Textured Products >
      • Gyros
      • Pita slices
      • Mince
    • New Developments >
      • Oven Baked Vegetable Balls
    • Vegetarian Products
    • Vegan Products
  • Protein
    • Peas
    • Chickpeas
    • Soy
  • Flexy
    • Flexy FALAFEL
    • Flexy WOKSTRIPS
    • Flexy SCHNITZEL
    • Flexy VEGGIEBURGER
  • Target Group
  • Distribution
  • Contact
  • Blog
  • FAQ
  • NL
  • FR
  • DE
  • Home
  • About us
    • History
    • Mission Statement
    • Engagement
    • Foodnotes
    • Mukini-Mikembo
    • WeForest
  • Products
    • Preformed Products >
      • Vegetarian Balls
      • Köfte Kebab
      • Wok slices
      • Vegan Burger
      • Veggie Burger
    • Coated Products >
      • Nuggets
      • Schnitzel
      • Tex Mex Triangle
      • Falafel
    • Textured Products >
      • Gyros
      • Pita slices
      • Mince
    • New Developments >
      • Oven Baked Vegetable Balls
    • Vegetarian Products
    • Vegan Products
  • Protein
    • Peas
    • Chickpeas
    • Soy
  • Flexy
    • Flexy FALAFEL
    • Flexy WOKSTRIPS
    • Flexy SCHNITZEL
    • Flexy VEGGIEBURGER
  • Target Group
  • Distribution
  • Contact
  • Blog
  • FAQ
  • NL
  • FR
  • DE
Foto

Mexicaanse stoofpot met zoete aardappel

​Het ultieme comfort food.

Een 
Mexicaanse ovenschotel met verse groenten, maïs, rode bonen, veganistisch gyros en chili.

Lekker met plakjes avocado, zure room en gegarneerd met verse koriander.

Foto

 BENODIGDHEDEN  (4 personen) 

  • 1/2 kg zoete aardappelen
  • 400g vegetarisch gyros NHF (art.5557)
  • 2 zoete rode puntpaprika’s
  • 200g rijst
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 blik maïs
  • 1 blik rode bonen
  • 2 teentjes look
  • 450 ml groentebouillon
  • 3 plakjes chestersmeltkaas
  • cayennepeper
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • plantaardige margarine
​
​​    Bereidingstijd : 40 min

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes van zo’n 2 cm.

Snipper de ui en hak de teentjes look fijn.
Was de paprika’s, haal de zaadlijsten eruit en snij ze in blokjes.

Stoof de ui, look, aardappelblokjes en paprika’s in de margarine. Kruid met de kruiden (behalve de komijn) en laat 10 minuten stoven, onder regelmatig omroeren.

Doe er de rijst bij en meng goed. Laat weer 5 minuten stoven.
​
Doe er dan de tomatenstukjes, de gyrosreepjes en de bouillon bij. 
Roer goed onder elkaar en kruid bij met de komijn, paprika en cayennepeper. 
Na 10 minuten doe je de uitgelekte en afgespoelde bonen en maïs erbij. 

Laat stoven met het deksel op de pan tot de rijst en groenten gaar zijn.

Wanneer alles gaar is, snij je de plakjes smeltkaas in blokjes en doe je ze er in. Zet het deksel even op de pan om de kaas snel te laten smelten. Wanneer die gesmolten is, roer je het onder al de rest.


Foto

BENODIGDHEDEN​  (20 personen) 

  • 2,5 kg zoete aardappelen
  • 2 kg vegetarisch gyros NHF (art.5557)
  • 10 zoete rode puntpaprika’s
  • 1 kg rijst
  • 5 grote uien
  • 5 blikken tomatenblokjes (400g)
  • 5 blikken maïs
  • 5 blikken rode bonen
  • 10 teentjes look
  • 2 l groentebouillon
  • 15 plakjes chestersmeltkaas
  • cayennepeper
  • peper
  • paprikapoeder
  • 5 theelepel komijn
  • plantaardige margarine

BEREIDINGSWIJZE

Was de geschilde aardappelen en verwerk ze tot blokjes van zo’n 2 cm.

Snipper de ui en hak je de teentjes look fijn.
Was de paprika’s, haal de zaadlijsten eruit en snij ze in blokjes.

Stoof de ui, look, aardappelblokjes en paprika’s in de margarine. Kruid met de kruiden (behalve de komijn) en laat 10 minuten stoven, onder regelmatig omroeren.

Doe er de rijst bij en meng goed. Laat weer 5 minuten stoven.
​
Doe er dan de tomatenstukjes, de gyrosreepjes en de bouillon bij.  Roer goed onder elkaar en kruid bij met de komijn, paprika en cayennepeper. 
Na 10 minuten doe je de uitgelekte en afgespoelde bonen en maïs erbij. 

Laat stoven met het deksel op de pan tot de rijst en groenten gaar zijn.

Wanneer alles gaar is, snij je de plakjes smeltkaas in blokjes en doe je ze er in. Zet het deksel even op de pan om de kaas snel te laten smelten. Wanneer die gesmolten is, roer je het onder al de rest.

ONTDEK NOG MÉÉR LEKKERE GERECHTEN 

  • ​Korma met vegetarische bouletten
  • Schnitzel met Mexicaanse Quinoa ovenschotel​

OFFER

Products
New developments
Vegetarian food
​Vegan food
Protein
Picture

ABOUT

Flexitarian
Distribution
Noble Health Food
Private Label
​Flexy
​

FAQ

Support

Contact
​E-News
Blog

Privacy Policy

Nederlands
Français
Deutsch
Picture
Picture
Foto
© Noble Health Food 2017